Достапни линкови

Изаири најави седница за работата нa Југохром


Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири

Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири изјави денеска дека треба да се одржи седница на која ќе изградат став за натамошната работа на комбинатот „Југохром“ од Јегуновце. Според него, компанијата во продолжениот рок од шест месеци не направила видни чекори за имплементација на оперативниот план за добивање А интегрирана дозвола.

XS
SM
MD
LG