Достапни линкови

Атина - прва приватизација спроведена од новата влада


Arhiva

Грчката левичарска Влада ја спроведе првата приватизација од доаѓањето на власт пред три месеци, продавајќи ја 20-годишната лиценца за обложување на трки со коњи.

Лиценцата е продадена за 40,5 милиони евра на филијалата на чешко-грчката компанија Опап.

Владата на премиерот Алексис Ципрас се противеше на плановите на своите претходници во врска со продажбата на државниот имот и пред доаѓањето на власт ветуваше дека ќе ги спречи таквите приватизации.

XS
SM
MD
LG