Достапни линкови

Ивон Величковски реизбран за претседател на ЛП


Ивон Величковски е реизбран за претседател на Либералната партија на денешниот Конгрес, кој се одржа под мотот „Кризата бара решенија“. Од вкупно 200 делегати, 142 гласаа за усвојување на Извештајот за работата на ЛП меѓу двата конгреси (април 2011 – април 2015), а го донеle и новиот Статут на ЛП (со што партијата се ребрендира), соопштуваат од ЛП.

Избран е и нов состав на Централниот и Надзорниот комитет. ЛП донесе и Насоките за политичкото дејствување на партијата во однос на решавањето на тековната криза во земјата.

XS
SM
MD
LG