Достапни линкови

Авганистанскиот претседател бара истрага за извештај за корупција


Авганистанскиот претседател Ашраф Гани

Авганистанскиот претседател Ашраф Гани му нареди на министерството за внатрешни работи да истражи зошто извештајот поддржан од ОН за корупцијата во полицијата е игнориран. Негов портпарол изјавил дека нема да толерираат било каков вид на корупција. Извештајот требало да ги третира коруптивните практики во фондот за законот и редот во Авганистан и платата на полициските сили, но тој никогаш не бил доставен. Извештајот содржел препораки за оставка на лицата кои го саботирале системот кој постапува по претставки за злоупотреба на должноста.

XS
SM
MD
LG