Достапни линкови

Антиисламски пртест во Дрезден


Околу 10 илјади луѓе се собрале на вчерашниот антиисламски собир во германскиот град Дрезден, а главен говорник бил холандскиот политичар Герт Вилдерс. Полицијата соопшти дека на контра митинготнаречен „Да го ослободиме Дрезден од нацисти“ учествувале околу 2 ипол илјади луѓе. Антиисламскиот собир бил во организација на групата Патриотски европејци против исламизација на Западот или Пегида која предвидуваше дека ќе дојдат над 30 илјади луѓе. Пегида има намера да учествува на изборите за градоначалник на Дрезден.

XS
SM
MD
LG