Достапни линкови

Историски договор за примирје во Бурма


Претседателот на Бурма, Теин Шеин

Претседателот на Бурма, Tеин Шеин присуствуваше на потпишувањето на предлог договорот за примирје со цел да се стави крај на вооружениот конфликт кој трае повеќе од 65 години во југоисточната азиска земја. Претставници на власта и на Националниот тим за координација на примирјето кој ги претставува етничките вооружени групи во Бурма го потпишаа предлог договорот. ОН соопштија дека тој претставува историско и значајно достигнување.

XS
SM
MD
LG