Достапни линкови

Во Брисел средба меѓу ВМРО ДПМНЕ и СДСМ?


Иво Вајгл

В понеделник во Брисел, како што дознава НОВА ТВ, била предвидена средба меѓу претставници на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ. Опозицијата ќе ја претставува Радмила Шеќеринска, а во име на власта на средбата треба да учествува министерот за надворешни работи Никола Попоски. Учеството на Попоски се уште не била конечна одлука на ВМРО ДПМНЕ. На средбата ќе учествувалетројца пратеници од Европскиот парламент: Едвард Кукан од демохристијанската група, либералот Иво Вајгл кој е известувач за Македонија во европарламентот и Ричард Ховит од групата на социјалистите.

XS
SM
MD
LG