Достапни линкови

Во април заедничка седница на владите на Македонија и на Косово


Косовскиот премиер Иса Мустафа

Косовскиот премиер Иса Мустафа на вчерашната седница на владата во Приштина соопштил дека за наредниот месец е планирана заедничка седница на владите на Косово и на Македонија. Според него, на состанокот се очекува да се постигне договор за одредени прашања кои ќе ја олеснат соработката, пред се во економската сфера. Македонската влада веќе имаше заеднички седници со владите на Србија и на Бугарија.

XS
SM
MD
LG