Достапни линкови

Туберкулозата се уште пустоши во Европа и Азија


Светската здравствена организација и Европскиот центар за превенција од болести соопштија дека околу илјада луѓе дневно се заразувале од туберкулоза во Европа и Централна Азија. 85 насто од околу 360 илјади регистрирани случаи со ова заболување биле во Русија и во 11 земји од поранешниот Советски сојуз. Повеќето од 38 илјади смртни случаи од туберкулозата биле во поранешните комунистички земји.

XS
SM
MD
LG