Достапни линкови

Ново писмо на затворената азербејџанска новинарка Исмаилова


Кадиџа Исмаилова

Кадиџа Исмаилова, истражувачки новинар и соработник на Радио Слободна Европа која, како што вели, е затворена од политички причини, напиша ново писмо во кое го повикува светот да не ги затвора очите од дејствувањето на владата во Азербејџан. Таа предупредува дека претседателот Илхам Алиев дека репресивните акции, затворање невладини организации и судење на активисти за човекови права, ги копира од Русија. Затворањето на Исмаилова е осудено од меѓународните организации за човекови права како систематска кампања против слободата на изразување во Азербејџан.

XS
SM
MD
LG