Достапни линкови

Амбасадорот на САД во ОБСЕ со повик до македонските политички лидери


„САД продолжуваат со загриженост да го следат развојот на настаните во Македонија. Ги повикуваме властите да искажат посветеност на владеењето на законот, почит кон слободата на изразување и интегритет на демократските процеси во Македонија“. Ова го порачува американскиотамбасадор во Постојаниот совет на ОБСЕ во Виена Даниел Баер. „Ги повикуваме политичките лидери во Македонија да побараат совет и помош од Мисијата на ОБСЕ, од Секретаријатот на ОБСЕ и од другите изврши структури на ОБСЕ во исцртувањето на патот кон напредокот“, порача Баер.

XS
SM
MD
LG