Достапни линкови

Еврозоната подготвува 50 милијарди евра за спас на Грција


Шпанскиот министер за финансии и економија Луис де Гвиндос, денеска изјави дека еврозоната подготвува трет пакет за спас на Грција во износ до 50 милијарди евра. Тој рече дека Грција нема да ја напушти еврозоната, бидејќи тоа нема да биде добро ниту за самата земја, ниту за останатите 18 држави што ја користат единстевана европска валута. Новиот пакет за Грција што го подготвува еврозоната, вели Гвиндос, ќе предвидува помош во износ меѓу 30 и 50 милијарди евра.

XS
SM
MD
LG