Достапни линкови

Австрија забрани странско финансирање на муслимански организации


Австрискиот парламент

Австрискиот парламент усвои закон со кој се забранува странско финансирање на муслимански организации и се бара од имамите да говорат германски јазик. Новиот закон има за цел намалување на влијанието на странски муслимански граѓани и организации и на ширење на исламскиот екстремизам во Австрија. Овој закон предизвика критики од австриските муслимански групи кои велат дека со него тие се дискриминирани во однос со христијанските и еврејските организации кои и натаму можат да добиваат пари од странство.

XS
SM
MD
LG