Достапни линкови

Генерал на НАТО: Русија ги предизвикува правилата на европската безбедност


NATO Supreme Allied Commander Europe, US General Philip Breedlove.

Највисокиот воен командант на НАТО вели дека Русија може да ги дестабилизира другите соседни земји ако Западот не ја казни Москва доволно за своите активности во украинската криза. Американскиот Генерал Филип Бридлов денеска пред Комитетот за вооружени служби на САД, изјави дека „Русија ги учи лекциите од нашите одговори за нивните акции.“ Тој рече дека „реваншистичка Русија“ очигледно ги предизвикува правилиата и принципите кои со децении се темел на европската безбедност.

XS
SM
MD
LG