Достапни линкови

Делегација на европските социјалисти во посета на Македонија


Илустрација

Делегација на Партијата на европски социјалисти, предводена од претседателот Сергеј Станишев, престојува во посета на Македонија каде попладне, како што е најавено, ќе се сретне со раководството на СДСМ.
Во составот на делегацијата се и Ричард Ховит, член на Европскиот парламент, Џакомо Филибек, заменик генерален секретар, генералниот секретар на младите европски социјалисти и претставници на други партии-членки на европските социјалисти.
Посетата, како што информира СДСМ, е поради загриженоста на тие Партијата на европски социјалисти во врска со состојбите во Македонија.
Партијата на европски социјалисти ги обединува европските социјалдемократи, социјалисти и лабуристи.

XS
SM
MD
LG