Достапни линкови

Грција подготува листа со реформи за кредиторите


Грчките власти подготвуваат листа на реформи кои ќе треба да ги спроведат со цел да обезбедат продолжување на програмата за спас на земјата за четири месеци. Според договорот постигнат со еврозоната пред два дена, Атина има рок до утре да ги презентира предлозите на кредиторите, Европската централна банка, ММФ и Европската Комисија. Тројката потоа ќе одлучи дали планот на Грција е во согласност со пакетот за спас од 240 милијарди евра.

XS
SM
MD
LG