Достапни линкови

Австрија со предупредување до Косово за барателите на азил


Австриската влада објави жалба во најголемиот косовски дневен весник преку која ги предупредува граѓаните на Косово да не се обидуваат да бараат азил во земјата. Текстот објавен во Коха Диторе ги предупредува граѓаните дека шверцерите ги лажат, бидејќи во Австрија не може да се добие азил врз основа на економски причини. Наведено е и дека според австрискиот закон, илегалните мигранти ризикуваат казни до 8500 долари.

XS
SM
MD
LG