Достапни линкови

Kонференција во Австрија за борбата портив тероризмот


Austrian Foreign Minister, Sebastian Kurz.

Австриската министерка за внатрешни работи Јохана Микл Лајтнер, денеска изјави дека во средината на март во Виена ќе се организира конференција на министрите за внатрешни и надворешни работи од земјите од Западен Балкан и Италија за размена на информации во борбата со тероризмот. Иницијативата за конференцијата е поддржана и од шефот на австриската дипломатија Себастијан Курц. Целта на конференцијата е обединување на нопорите на земјите од регионот за затворање на транзитната маршута за странските доброволви џихадисти, како и за преземање на мерки против нивното врбување на нови членови.

XS
SM
MD
LG