Достапни линкови

Сто кандидати за пат на Марс во една насока


Сто кандидати, 50 жени и 50 мажи, се во потесната листа да се приклучат на проектот за испраќање на првите доселеници на Марс, кои ќе патуваат во еден правец. Повеќе од 200 илајди луѓе првично аплицирале да учествуваат на мисијата на Марс, во проектот на приватната компанија „Бас Лендсдроп“. Проектот има цел да формира постојана населба на Марс. Се планира од 2025 година да бидат испратени чеири тима на црвената планета. Компанијата на својат веб страница соопшти дека на интервјуата кандидатите имале можност да го покажат своето разбирање за постоечките ризици, за тимскиот дух и мотивацијата да бидат дел од експедицијата. Кандидатите доаѓаат од повеќе земји од светот.

XS
SM
MD
LG