Достапни линкови

Судот во Москва: Давидова била нелегално во притвор


The police officer at the building of the Moscow city court.

Судот во Москва одлучи дека апсењето на Свртлана Давидова од Вјазма, која е обвинета за предавство, е незаконско. Судот денеска пресуди дека држаењето на Давидова во притвор од 22 јануари до 3 февруари, било нелегално. По реакцијата на јавноста, мајката не седум деца беше ослободена со рестрикции за патување се до нејзиното судење. Сепак судот не ги отфлри обвиненијата против Давидова. Адвокатите на одбраната велат дека ќе бараат финансиска компензација од владата за нелегалното држаење во притвор на Давидова. Таа наводно во април телефонирала во украинската амбасада и кажала дека војници од база во близина на Вјазма можеби ќе бидат испратени во Украина.

XS
SM
MD
LG