Достапни линкови

МОН го прифати предлогот на УКИМ


Министерството за образование и наука го прифати предлогот на Сенатот на УКИМ за расправа од која треба да произлезат предлози за реформи и подобрувања во високото образование. Средбата е најавена за 10 фервуари и на би присуствувале претставници делегирани од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" - Скопје. Универзитетскиот сенат минатиот петок Министерствотосеопфатна, стручна и темелна анализа од која ќе произлезе предлог за промени, односно нов закон за високото образование.

XS
SM
MD
LG