Достапни линкови

Писмо од ректорот на УКИМ Стојковски до министерот Адеми


Во отвореното писмо ректорот на Универзитетот св. кирил и Методиј, Велимир Стојковски, на Министерот за образование и наука, Абдилаќим Адеми му ја пренесува одлуката на Унивесрзитетскиот сенат, со која се дава предлог во најкус можен рок министерот да иницира расправа со наставниците, студентите и сите релевантни чинители во процесот на високото образование, заради, како што е наведено, сеопфатна, стручна и темелна анализа од која ќе произлезе предлог за промени, односно нов закон за високото образование, се вели во пиосмото.

XS
SM
MD
LG