Достапни линкови

Критична состојбата во долното течение на Вардар


Критична останува состојбата во долното течение на Вардар каде се заканува опасност од излевање на реката околу Демир Капија, пред клисурата, како и низводно во правец на Гевгелија, соопшти Координативното тело кое денеска имало состанок во Министерството за транспорт и врски.

- И помалите притоки на Вардар на потегот од Демир Капија до Гевгелија поради високиот водостој на Вардар и не можноста да се влијат во него би можеле да се излеат, информира Координативното тело за справување со кризи.

Екипи на сите надлежни институции се на терен и ги расчитуваат поплавените подрачја, а на критичните делови се преземаат превентивни мерки.

Координативното тело препорачува будно следење на состојбата од сите надлежни институции.

XS
SM
MD
LG