Достапни линкови

Пад на вредноста на еврото спрема доларот


Вредноста на еврото падна на најниско ниво спрема доларот во изминативе 11 години. Вчера едно евро чинеше долар и 13 центи. До ова дојде откако Европската централна банка објави голема програма за купување државни обврзници со цел да се зголеми инфлацијата и да се охрабри кредитирањето. Програмата ќе трае 19 месеци и ќе чини билион евра.

XS
SM
MD
LG