Достапни линкови

Штрајк во организација на СОНК


Јаким Неделков, претседател на Синдикатот за образование, наука и култура, СОНК

За денеска, на почетокот на второто полугодие во училиштата е најавен генерален штрајк во организација на Синдикатот за образование, наука и култура, СОНК. Според најавите, наставниците и професорите би требало да дојдат на работа, но немале да предаваат. Во изминатиов период пак имаше и изјави на некои наставници и градоначалници дека не ја поддржуваат одлуката на Советот на СОНК. Синдикатот за образование наука и култура е незадоволен од преговорите со надлежните министерства кои се водат веќе три месеци. СОНК, меѓу другото, бара зголемување на платите и укинување на казните од екстерното тестирање.

XS
SM
MD
LG