Достапни линкови

Мудис го намали кредитниот рејтинг на Русија


Меѓународната финансиска рејтинг агенција Мудис го намали рускиот кредитен рејтинг за едно ниво и ја предупреди земјата дека се разгледува ново намалување. Мудис соопшти дека остриот пад на цената на нафтата и вредноста на рубљата може и понатаму да го поткопуваат рускиот економски потенцијал. Рускиот кредитен рејтинг беше намален од Баа2 на Баа3 што е најниското ниво на инвестициски ранг. Покрај цената на нафтата агенцијата соопшти дека врз нивото влијаеле и ограничениот пристап до меѓународниот пазар поради санкциите кон Русија

XS
SM
MD
LG