Достапни линкови

МОН го поддржува предлогот за пилот проект за државниот испит


Министерството за образование и наука го поддржува денешниот предлог на УКИМ за спроведување пилот проект за државниот испит, пред неговото официјално воведување. Сметаат дека понудениот предлог е конструктивен и добар.

Во соопштението наведуваат дека Министерството за образование и наука позитивно ја оценува досегашната јавна дебата и дискусија која се реализира со цел да се унапреди и надгради предложениот пакет реформи за подигнување на квалитетот на севкупниот образовен систем во Република Македонија.

XS
SM
MD
LG