Достапни линкови

Професорски Пленум сугерира Груевски да го повлече законот


Професорскиот пленум денеска на премиерот Никола Груевски му сугерира да ги повлече измените во Законот за високо образование.

Во соопштението на Фејсбук страницата на Професорскиот Пленум пишува:

„ОДГОВОР НА ПРОФЕСОРСКИОТ ПЛЕНУМ ПО ПОВОД ЗАМОЛНИЦАТА НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА ИСПРАЌАЊЕ СУГЕСТИИ ЗА ПРЕДЛОГ-ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ВИСОКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Почитуван Премиер на Република Македонија,

Професорскиот пленум со особено задоволство Ви соопштува дека има една сугестија за предлог-измените на Законот за високото образование: Повлечете ги веднаш.“

XS
SM
MD
LG