Достапни линкови

Мур-Политичките лидери на БиХ да ги исполнат ветувањата


Шефот на Мисијата на ОБСЕ во БиХ, амбасадорот Џонатан Мур

Шефот на Мисијата на ОБСЕ во БиХ, амбасадорот Џонатан Мур изјави дека изминатите осум години се одбележани со политички застој и стагнација на земјата во речиси сите области, иако 2014 година донела некои клучни настани. Според него, по штетите од поплавите граѓаните на БиХ заборавилена општинските и ентитетските линии на разграничување и си помагале едни на други.

Тој порача дека политичките лидери на БиХ треба да го завршат процесот на формирање на власта и да преземат активности за напредување на државата. Мур потенцира дека се надева на ефикасна соработка со ефикасни власти кои ќе ги исполнат ветувањата од предизборната кампања и ќе ги искористат потенцијалите на земјата.

XS
SM
MD
LG