Достапни линкови

Хан-ЕУ сака блиски односи со источните партнери


Шефот за проширување на ЕУ, Јоханес Хан

Шефот за проширување на ЕУ, Јоханес Хан изјави дека Унијата сака да ги одржи добрите односи со земјите од источното партнерство, но исто така секоја мора да се посматра индивидуално. Според него, ЕУ мора да бара начини да ги унапредува врските дури и со земјите кои не бараат членство во Унијата. Тој посочи дека шесте земји од источното партнерство, Молдавија, Украина, Белорусија, Азербеџан, Грузија и Ерменија мора секоја поединечно да одлучат колку блиску сакаат да работат со ЕУ.

XS
SM
MD
LG