Достапни линкови

Задолжницата останува на доброволна основа


Илустрација.

Задолжницата останува само на доброволна основа. Владата вчера ја објави оваа одлука, која денеска беше потврдена и од Собранието на Република Македонија. Владата прво предложи задолжницата да биде задолжителна, но подоцна предложи амандман со кој таа останува доброволна. Бизнис заедницата побара задолжницата, како и досега, да остане на доброволна основа.

XS
SM
MD
LG