Достапни линкови

Путин го потпиша законот за личен стечај


Рускиот претседател Владимир Путин

Рускиот претседател Владимир Путин го потпиша законот за личен стечај кој стапува во сила од први идниот месец. Според новиот закон, едно лице може да декларира банкрот ако има обврски од скоро 9 илјади долари и не може да ги плати во рок од три месеци. Се оценува дека со овој закон ќе им се овозможи на инсолвентните должници да го одложат плаќањето на максимум три години.

XS
SM
MD
LG