Достапни линкови

Антиисламистички протест во Дрезден


Над 17 илјади луѓе маршираа во германскиот град Дрезден против, како што наведуваат организаторите „исламизација на Западот“. Веќе неколку недели новото движење Патриотски европејци против исламизацијата на Западот или ПЕГИДА одржува протести во Дрезден наведувајќи дека се загрижени за уништувањето на христијанските традиции. Во исто време околу 4 ипол илјади луѓе одржаа контра протест под слоганот „Дрезден без нацисти“ на кој беше порачано дека во Германија нема простор за расизам и ксенофобија.

XS
SM
MD
LG