Достапни линкови

В петок седница за одземање на пратеничките мандати


В петок, Собранието на Македонија ќе одржи седница за одземање на мандатите на пратениците од опозицијата. Комисија за деловничко и мандатно-имунитетни прашања на седницата одржана на 2 декември реши да му предложи на Собранието одземање на мандатите на 31 пратеник од опозициската СДСМ и нејзините коалициски партнери, врз основа на извештај за отсуствата на пратениците од овој состав за период од шест месеци, изготвен од генералниот секретар на Собранието.

XS
SM
MD
LG