Достапни линкови

Врачување на државната награда „Јасмин“


Во Собранието на Република Македонија денеска се врачува државната награда за новинарство и публицистика „Мито Хаџи Василев - Јасмин“ за 2014 година.

За остварување во областа на новинарството наградата ја добиваат Мирела Саити и Фиданка Танаскова, а за остварување во областа на публицистиката годинава е награден Борче Грозданов

XS
SM
MD
LG