Достапни линкови

Ратификувана спогодбата за асоцијација со Грузија


Илустрација: Европски парламент.

Европскиот парламент денеска ја ратификуваше спогодбата за асоцијација со Грузија. Договорот предизвика незадоволство во Москва. Зборувајќи пред почетокот на гласањето во Стразбур, грузискиот претседател Гиорги Маргвелшвили рече дека ова е „исклучителен и многу важен ден“ за неговата земја. За да влезе во сила, догворот треба да биде ратификуван од парламентите на сите земји членки на ЕУ. Маргвелшвили рече дека 10 земји веќе го ратификувале договорот.

XS
SM
MD
LG