Достапни линкови

ССМ: Плаќањето придонеси за хонораците во корист на работниците


Измените на Законот за работни односи што се однесуваат на плаќањето придонеси за хонорарците се во корист на работниците, оценува Сојузот на синдикати на Македонија.

Велат дека синдикатот ги поддржува сите измени што се водат кон тоа на работниците да им биде регулиран работниот однос. Ако се појават одредени аномалии при имплементацијата на законските измени, синдикат најави дека ќе интервенира.

XS
SM
MD
LG