Достапни линкови

Изложба; „Македонско – Американските односи низ историјата“


министерот за одбрана Зоран Јолевски

Во Воениот музеј на Македонија, денеска министерот за одбрана Зоран Јолевски ќе ја отвори изложбата „Македонско – Американските односи низ историјата“. Станува збор за бројните зачувани сведоштва на директните учесници и носителите на изградбата на македонско-американските односи низ историјата. Како што соопшти Министерството за одбрана, оваа поставка претставува и прв обид во музејската дејност да се пренесат и вообличат долговековните врски меѓу Република Македонија и Соединетите Американски Држави.

XS
SM
MD
LG