Достапни линкови

Десетмина њујорчани проневериле 70 милиони долари


Илустрација.

Десет жители на Њујорк, меѓу кои петмина доселеници од поранешниот Советскиот Сојуз, се обвинети за проневера на 70 милиони долари од Медикер и Медикеид во здравствени установи во Њујорк. Осомничените биле уапсени вчера. Истрагата покажала дека тие лажно фактурирале околу 70 милиони долари од Медикер и Медикеид и со тоа заработиле 25 милиони долари. Тројца од ние се обвинети за заговор за перење на така заработените пари. Обвинетите се соочуваат со 20 години затвор.

XS
SM
MD
LG