Достапни линкови

ОН: 2014 можеби најтоплата година досега


Податоците за температурата покажуваат дека 2014 ќе биде рекордно топла година, соопшти Светската метеоролошка организација, наведувајќи дека тоа е доказ оти не се точни тврдењата дека запрело глобалното затоплување. „Првичните информации за 2014 покажуваат дека 14 од 15 рекордно најтопли години се случиле во 21 век“, изјави генералниот секретар на организацијата Мишел Жаро. Се наведува дека високите температури на морињата предизвикале екстремни дождови, поплави и суши во светот.

XS
SM
MD
LG