Достапни линкови

Надлежната собраниска комисија за мандатите на опозицијата


На денешната седница на Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања на македонскиот парламент треба да биде разгледан списокот со отсуства на пратениците од седниците на Собранието и предложен заклучок до целиот собраниски состав. Според на Комисијата треба да донесе предлог за одземање или не на пратеничките мандати, односно да реши дали опозициските пратеници кои шест месеци не се во Собранието биле оправдано или неоправдано отсутни. Нивниот заклучок потоа ќе се најде на пленарна седница во Собранието. За да се усвои заклучокот, за него треба да гласаат најмалку 82-ца пратеници.

XS
SM
MD
LG