Достапни линкови

Францускиот парламент за признавање на Палестина


Францускиот парламент денеска ќе ја почне расправата за барањето владата да ја признае Палестина како држава. Станува збор за симболичен потег сличен на оној што веќе го направија парламентите на Британија, Ирска и Шпанија. Чекор понатаму направи Шведска која ја призна палестинската држава.

XS
SM
MD
LG