Достапни линкови

Романија уште две година нема да биде членка на еврозоната


Романија постигна микростабилност и ги исполнува сите пет критериуми за конвергенција на Договорот од Мастрихт, но и покрај тоа еврото како национална валута ќе може да го воведе по две години, изјави шефот на Националната банка на Романија, Мугур Исареску. Тој наведе дека во моментот романската економија е стабилна, но има проблеми на микроекономско ниво.

XS
SM
MD
LG