Достапни линкови

Повеќе пари за набљудување на договорот со Иран


Меѓународната агенција за атомска енергија соопшти дека ќе и бидат потребни дополнителни средства за да ја спроведува набљудувачката мисија во Иран. Оваа Агенција го надгледува спроведувањето на привремениот договор меѓу Иран и шесте светски сили. Овој договор беше продолжен до јуни идната година откако двете страни не успеаа да дојдат до сеопфатна согласност до конечниот рок 24 ноември. Според привремениот договор Иран стопира голем дел од нуклеарната активност за размена на ограничено намалување на меѓународните санкции.

XS
SM
MD
LG