Достапни линкови

Над 35 милиони луѓе во светот во ропство


Повеќе од 35 милиони луѓе низ целиот свет се заробени во модерни форми на ропство, вклучувајќи принудна работа, присилни бракови, трговијата со луѓе, ропство поради долг и комерцијална сексуална експлоатација, се наведува во извештајот на Фондацијата Слободен Булевар, со седиште во Австрија. Извештајот опфаќа 167 земји. Според извештајот најголем процент на „ропство“ или 61 процент е само во пет земји, Индија, Кина, Пакистан, Узбекистан и Русија.

XS
SM
MD
LG