Достапни линкови

Времена забрана за увоз на живина од Холандија, Германија и Британија


Агенцијата за храна и ветеринарство времено го забрани увозот на пратки од живина и производи од живинско месо, вклучително и јајца по потекло од Холандија, Германија и Велика Британија.

Ваквата одлука, како што информира попладнево Агенцијата за храна и ветеринарство, е донесена како превентивна мерка за заштита од пренесување на болеста птичји грип во Република Македонија.

XS
SM
MD
LG