Достапни линкови

Брако го произведе првиот македонски камион


Велешката компанија „Брако“ започна со производство на камиони за вакуумско чистење на градските улици, како резултат на заедничкото партнерство со италијанската компанија „Биострада“. Механичкиот уличен чистач е специјално еколошко возило, чие производство, од составните делови па се до склопувањето, се одвива во погоните на Брако. Првите произведени камиони ќе завршат на пазарите во Катар и во Италија.

XS
SM
MD
LG