Достапни линкови

Грција излезе од рецесија


Грција излезе од рецесијата откако во третото тримесечие од годината економијата регистрира раст од 1,4 отсто на годишно ниво. Државата се соочуваше со една од најжестоките рецесии во светот во изминатите 100 години. Проценките се дека за враќање на економијата на Грција на нивото од 2008 година ќе бидат потребни 30 години, ако има раст од еден отсто годишно. Невработеноста во Грција е на рекордно ниво од 25 отсто и останува на ниво од околу 50 отсто за граѓани на возраст меѓу 15 и 24 години.

XS
SM
MD
LG