Достапни линкови

САД ќе го ревидираат менаџментот на нуклеaрните сили


Американскиот секретар за одбрана Чак Хејгел

Американскиот секретар за одбрана Чак Хејгел планира целосни промени на нуклеарните сили и инвестирање на милијарди долари за подобрување на менаџментот на американскиот нуклеарен арсенал. Хејгел нареди преглед на овие сили откако американски новинари во почетокот на оваа година откриле многу проблеми во моралот на раководниот кадар. Тоа водеше до неколку смени и други дисциплински мерки.

XS
SM
MD
LG