Достапни линкови

Русија и Србија ќе одржат заеднички воени вежби


Русија и Србија се подготвуваат да одржат заедничка антитерористичка вежба на српска територија. Ова ќе бидат нивни први заеднички вежби. Шест руски воени авини веќе пристигнале на аеродромот во Белград. Вежбите ќе се одржат во близина на градот Никинци во Војводина. Српскиот воен аналитичар Љубодраг Стојадиновиќ за РСЕ изјави дека со одржувањето на зедничките вежби Москва се обидува да покаже дека има сојузници во Европа.

XS
SM
MD
LG